Mitt hus, renovering och annat slit
Korta rapporter kring arbetet med att renovera vårt kråkslott från 1830-talet

Smart kök

juli 25, 2014 09:17 by Admin

Mitt gamla kråkslott börjar arta sig. Renoveringen har gått sakta framåt under den senaste tiden. Jag har bytt ut alla fönster i hela huset till det allra senaste, med andra ord energisnåla fönster som skall spara många kronor åt mig är det tänkt.

Trots att det är sommar så har jag också byggt mig en vinterträdgård, allt för att förlänga sommaren är tanken. Har skapat en lite trädgård med växter, en liten fontän samt trädgårdsmöbler fast inomhus.

Badrummet är också fixat, där är en nu duschkabin installerat, en sådan med massor av finesser. Den har allt ifrån en duschstråle som påminner om ett stillsamt sommarregn, massage samt en skön bastu. Badrummet har förövrigt ett snyggt betonggolv också. Inte bara snyggt förresten, det är lättskött också.

Ett betonggolv skall fixas till i köket också. Har visserligen redan renoverat köket en gång men har ändrat smak kan man säga. Så nu skall köket göras om. Kommer troligen bara att behålla den betongskiva (jo jag älskar verkligen materialet betong) jag har som arbetsyta. Allt annat skall ut är det tänkt.

Jag kommer också sätta in en ny ”maskinpark”. Tekniknörd som jag är så lockar alla de där nya smarta maskinerna som finns nu. Vore kul och intressant att kunna koppla upp spis, ugn, micro, diskmaskinen med mera till nätet och kunna styra allt via webben. Tänk att till exempel kunna få ett mail eller SMS när tvättmaskinen eller diskmaskinen är klar. Eller ett meddelande när ugnen har nått upp till rätt temperatur och man kan sätta in alla de läckerheter man skall ha till middag, förresten vore det bra att kunna sätta på ugnen via sin telefon på väg hem från jobbet så temperaturen är uppe när man kommer hem.

Tekniken går framåt när det gäller utrustning för köket. Det är svårt att hinna med men jag gör mitt bästa.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed